divendres, 8 d’agost del 2008

Activisme d'estiu de la JNC Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf



El passat cap de setmana una vintena de militants de les comarques del Penedès varen fer activisme d'estiu a les platges del Baix Penedès i Garraf.

A les platges de Sant Salvador, Calafell, Vilanova i la Geltrú i Sitges, els joves nacionalistes varen repartir un miler de opuscles amb la inscripció “We Shall Overcome” amb un breu text escrit en català i anglès donant la benvinguda als turistes que han escollit Catalunya per a passar-hi les vacances i explicant-los breument la realitat nacional del nostre país.

La campanya va tenir una bona rebuda general a la majoria de les persones que se’ls va entregar el fulletó.

Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya estiuenca que la JNC va iniciar el passat mes de juliol a nivell nacional, repartint aquest mateix material a l’aeroport de Girona i les platges de la Costa Brava com Calella de Palafrugell i Blanes.

Els responsables territorials del Penedès, Jordi Villanueva i Marta Carreras, han valorat molt positivament l’activitat del passat cap de setmana, ja que ajuda a conscienciar als turistes que no venen a Espanya, sinó que arriben a un país amb llengua, cultura, història i tradicions pròpies que es diu Catalunya.

Enguany la campanya ha escollit aquest lema conegut internacionalment i que va esdevenir emblema de la lluita pels drets civils a la dècada dels 60 per reivindicar la nostra voluntat com a poble i denunciar la injustícia que exerceix l’Estat espanyol sobre Catalunya en un moment en que l’Estatut, aprovat pel Parlament de Catalunya i les Corts espanyoles i ratificat posteriorment pel poble català, es veu amenaçat per una sentència del Tribunal Constitucional.

Des de la direcció nacional, Xavier Ramos, que també van participar en l’acció, han valorat positivament l’entusiasme que ha generat aquesta campanya entre els militants de l’organització.

Fins a finals d’estiu, l’acció reivindicativa es durà a terme a diversos indrets de la geografia catalana, aprofitant festes majors i diades castelleres, tenint com a traca final la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.