dimarts, 15 de juliol del 2008

15è CONGRÉS DE CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA



Partit més fort, unit i preparat
El secretari general del CDC ha dit que el partit "ha sortit d'aquest congrés més fort, més unit i mes preparat". I ha afegit: "tenir més vots que la resta de partits i no governar és una prova dura, però ens ha enfortit i molt. No es tracta de queixar-se ni d'alimentar cap ànim de revenja".




Montserrat Candini, una dona de pes dins dins de Convergència exercirà el càrrec de la Secretaria Executiva de Sectorials



CDC renovarà en el congrés ''el seu compromís perquè Catalunya esdevingui una nació lliure i sobirania a l'Europa del segle XXI i en un món interrelacionat''


El lema del congrés és Retorna la il·lusió. Doncs bé, el President Pujol va apel·lar infatigablement a l’“orgull” sense complexos de ser de CDC i a l’orgull del país per reaccionar i fer reaccionar Catalunya de manera “molt enèrgica”, i va alertar que hi ha en joc la continuïtat com a poble, enfront del perill que la combinació entre el PSC de José Montilla i el “gobierno amigo”, l’ERC que “no sap on està”, “el radicalisme estètic” d’ICV i una Espanya que se sent forta per fer la darrera mossegada, converteixi Catalunya en una província d’Espanya.



Malgrat el "clima de cert desencant" que observa a la societat, el líder ha volgut transmetre il·lusió i confiança de futur: "Catalunya té actius i gent suficient per sortir ben parada, però ha d'haver-hi una reacció col·lectiva que només pot venir del catalanisme".


La ponència política, presidida per Francesc Homs, ha rebut un 97,98% de vots favorables, davant dos vots negatius i un 1,84% d'abstencions. La ponència d'acció política, coordinada per Meritxell Borràs, ha rebut un 99,94% de vots a favor i un 0,16% de 'nos'. Mentre que la ponència d'organització, presidida per Lluís Corominas, ha obtingut un suport del 97,41%, amb només un 1,75% de vots en contra; la presentada sobre la regeneració democràtica, de Maite Fandos, ha aconseguit el suport més majoritari a l'obtenir un 99,24% de 'sís', 0,76% abstencions i cap vot en contra.



El secretari general de CDC, Artur Mas, en el seu discurs de cloenda del 15è congrés del partit, fa una crida a la societat catalana perquè "reaccioni" de forma unitària i des del catalanisme davant de les amenaces que planen sobre el país als terrenys econòmic, social i identitari.

Segons Mas, Catalunya es veu sotjada per una "triple amenaça, que afecta a la majoria de les societats desenvolupades" i que afecta al seu teixit productiu, al seu Estat del Benestar i a la seva identitat. "És molt urgent reaccionar davant aquesta triple amenaça, ha d'haver-hi una reacció de país, perquè si no Catalunya corre el risc de ser menys rica, menys benestant i menys catalana", ha alertat.

La reacció, com diu en Mas, "no vindrà de l'espanyolisme, que pretén arraconar Catalunya i convertir-la en un país més feble, més residual, més perifèric".

En el discurs de cloenda del congrés, en el qual ha estat reelegit amb més del 95% de vots favorables, ha fet una crida als catalans a "fer pinya, unir esforços, sumar voluntats" en un moment que ha definit "d'urgència nacional" encara que "no d'emergència nacional" per no caure en "dramatismes".