diumenge, 22 de juny del 2008

ÈXIT DEL PRIMER CONGRÉS DE CDC DE LA CATALUNYA CENTRAL , CELEBRAT A GIRONELLA



Els delegats aproven una esmena que demana que cada comarca tingui com a mínim un diputat al Parlament de Catalunya. Joan Raventós, president de la federació i diputat al Parlament, va reivindicar el pes de la Catalunya central a la cambra catalana i per això va dir que és molt important que cada una de les cinc comarques d’aquesta federació “tinguin representació directa al Parlament”.


Era la primera vegada que la federació de CDC de la Catalunya Central reunia els representants del partit de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona i la convocatòria va ser un èxit, amb la participació de 200 delegats.


La gran afluència va permetre un debat obert i plural que, entre altres coses, es va cloure amb l’aprovació d’una esmena que demana al partit modificar els seus estatuts per tal que cada comarca tingui, com a mínim, un diputat al Parlament de Catalunya.



També Artur Mas, secretari general de CDC, va dir que l’alta participació en aquell congrés “evidencïa que el partit no és una invenció” sinó que respon a una realitat del país. Tot i això va animar els presents a ampliar la base social del partit per poder no només guanyar les eleccions sinó també per poder governar. “CDC i és clar, CiU, són l’alternativa als socialistes” va reblar el líder nacionalista. D’altra banda, Mas va advertir els presents que és gairebé impossible que dins el partit es pugui complir l’esmena que demanar un diputat per a cada comarca però, va afegir, això sí que es podria fer sumant tots els diputats del Parlament de Catalunya.

Després del pre-congrés, amb els companys i delegats de la comarca ens vam quedar a dinar a Gironella per acabar d'intercanviar impressions tot i destacant l'assistència i la participació del President de Federació de la Catalunya Central, Joan Raventós i del Secretari General de CDC, Artur Mas.