diumenge, 19 d’abril del 2009

La senadora de CiU Montserrat Candini parla de l'actual situació política a l'estat, i ofereix el seu suport al nou govern de Vilafranca


Divendres a la tarda, convidada per l'agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya i per la JNC de l'Alt Penedès, va ser a Vilafranca al portaveu adjunta al Senat i Secretària Executiva de Sectorials de CDC, Montserrat Candini

El motiu de la seva visita era per parlar sobre l'actualitat política a Catalunya i l'estat espanyol, però evidentment tampoc va poder defugir l'actualitat local. En aquest sentit, Candini va remarcar que venia a escoltar i recollir les inquietuds de Vilafranca i la comarca, i va oferir el seu suport al nou govern local de la capital de l'Alt Penedès.

Pel que fa a la política catalana, la senadora va parlar de l'actual moment en relació a l'Estatut i el finançament de Catalunya. Sobre aquesta darrera qüestió, va insistir en dir que no s'entenia com s'incompleix una llei orgànica com l'Estatut; i com resulta tant complicat desbloquejar tot el relacionat amb el finançament. Una situació que deia Candini no es pot allargar més, però que temia no s'acabarà resolent de manera favorable per Catalunya.

Finalment, la senadora comentava també de la proposta de traspàs de competències de Renfe i tot el que te a veure amb el Pla de rodalies de Barcelona. En aquest sentit comentava que des del seu grup al Senat s'està treballant per tal que l'estat traspassi les competències, però també els recursos econòmics, que xifrava en més de 2100 milions d'€. Apuntava també divendres a Vilafranca que la capital de l'Alt Penedès, i de retruc la comarca es podien veure afectades per aquestes inversions i traspassos, si arriben.